Generále

Tučňák



Král Penguin: Krmení malých ryb a korýšů

Informace a hlavní rysy:

- Penguin je typický mořský pták na jižním pólu, hlavně z antarktické oblasti. Nacházejí se také v regionech Tierra del Fuego, Falklandské ostrovy a Galapágy.

- Jsou přizpůsobeny k životu při velmi nízkých teplotách (až do -50 ° C).

- Mají černobílé zbarvení a některé druhy mají žluté detaily.

- Tito ptáci žijí v průměru od 25 do 32 let.

- Ačkoli jsou to ptáci, tučňáci nemají schopnost létat. Křídla jsou atrofovaná a mají funkci ploutví.

- Jsou to skvělí plavci, kteří mohou dosáhnout rychlosti až 40 kilometrů za hodinu. Většinu času tráví ve vodě.

- Většina druhů má denní zvyky.

- Nohy těchto ptáků vylučují druh oleje, který slouží jako hydroizolace proti chladu.

- Krmení tučňáků je založeno na malých rybách a některých druzích korýšů, jako je krill.

- Hlavními predátory tučňáků jsou orkové, žraloci a leopardí těsnění.

- Reprodukce těchto ptáků se liší podle druhů. Některé mají určitou rozmnožovací sezónu, zatímco jiné plemeno celoročně.

- Ve většině druhů samec spolupracuje při skladování (líhnutí) vajec a péči o mladé. Hnízdí ve skalách nebo v dírách vykopaných jimi.

- Velikost se liší podle druhu a může dosahovat až 1,2 metru na výšku (případ císaře tučňáka). V případě tohoto druhu mohou vážit až 30 liber.

Vědecká klasifikace:

Kingdom: Animalia

Philo: Chordata

Třída: Ptáci

Pořadí: Ciconiiformes

Rodina: Spheniscidae