Volitelné

Ferret (Ferret)



Fretka: Masožravý savec

Vlastnosti, údaje a informace o fretkách v přírodě:

Fretka, také známá jako fretka, je masožravý savec.

- Fretka je druh široce používaný jako domácí zvíře.

- Fretka má štíhlé a podlouhlé tělo.

- Mají velkou schopnost dostat se do děr.

- Jsou obratní a rychlé.

- Mají noční i denní aktivity.

- Fretky se živí drobnými obratlovci a bezobratlými zvířaty, vejci a ovocem.

- Reprodukce: Samice těhotenství trvá jeden měsíc a rodí se od 2 do 4 mláďat.

- Je to zvíře, které má velkou pozornost a soustředění.

- Jeho stanoviště jsou oblasti, které mají podrost, s přítomností keřů. Milují pobyt v oblastech poblíž řek.

- Nacházíme tato zvířata, hlavně v oblastech cerrados a prérií. Žijí v jihovýchodní Brazílii, centrálním Peru a jižním Mexiku.

- Dospělá Ferret váží v průměru 3 až 5 kg.

- Délka dospělého zvířete je v průměru okolo 40 až 50 cm.

- Ferret má tělo pokryté vlasy se širokou paletou barev. Nejběžnější barvy jsou: hnědá, bílá a krémová, světle hnědá, tmavě hnědá, šedá, bílá. Přítomnost dvou barev v srsti těchto zvířat je běžná.

„Ferret není hlodavec, i když vypadá trochu připomínající, ale spíše fretku rodinného zvířete.“

Vědecká klasifikace

Kingdom: Animalia

Philo: Chordata

Třída: Mammalia

Objednávka: Carnivora

Rodina: Mustelidae

Žánr: Mustela

Druh: Mustela putorius

Poddruh: M. p. nudil