Jiné

Šimpanz



Šimpanz: Primát žijící ve střední Africe

Vědecká klasifikace:

Kingdom: Animalia

Dílčí školení: Eumetazoa

Philo: Chordata

Subphylum: Vertebrata

Třída: Mammalia

Podtřída: Theria

Pořadí: Primáti

Podřád: Haplorrhini

Rodina: Hominidae

Podčeleď: Homininae

Kmen: Hominini

Subtribe: Panina

Žánr: Pan

Hlavní informace a vlastnosti:

- Šimpanzi žijí ve střední Africe.

- Míry mezi 75 cm a 95 cm.

- Hmotnost šimpanzů se pohybuje mezi 30 a 55 kg.

- Šimpanzi se živí ptákovým ovocem a vejci.

- Těhotenství ženy trvá mezi 230 a 240 dny. Protože vrh je z tele.

- Zůstaňte první tři roky života společně s matkou. V tomto období zaručují ochranu i učení.

- Zdravý šimpanz žije v průměru 20 let.

- Na většině těla mají černý kabát. Tvář, dlaně, nohy a uši nejsou chlupaté.

- Šimpanzi používají zvuky a gesta ke komunikaci s ostatními zvířaty svého druhu.

- Mít nadprůměrnou inteligenci jiných zvířat. Jsou také velmi společenští.

Spí v noci, v hnízdech, která se stavějí s větvičkami a listy na kmenech stromů.

Šimpanz drobnosti:

- Často používají kosti a kameny k rozbití předmětů, jako jsou tvrdé skořápky.

- Mohou chodit vzpřímeně jako lidé.

"Šimpanz je bohužel ohroženým druhem." Důvodem je to, že se na ně hodně zaměřují lovci, kteří prodávají své maso k lidské spotřebě.