Informace

Klokan



Kangaroo: Typický vačnatec z australských plání

Vědecká klasifikace:

Kingdom: Animalia

Philo: Chordata

Třída: Mammalia

Infraclass: Marsupialia

Pořadí: Diprotodontika

Rodina: Macropodidae

Žánr: Macropus

Hlavní informace a vlastnosti:

- Klokan je savec savců.

- Kangaroo stanoviště je pláně Austrálie a Papua-Nová Guinea.

- Jídlo klokanů se skládá z ovoce a zeleniny.

- Dospělý klokan váží v průměru 80 liber. Pokud jde o výšku, měří se v průměru od 1 do 1,40 metrů.

- Doba těhotenství ženy je 30 až 40 dní. V každém těhotenství se narodí pouze jedno štěně. Štěně se rodí velmi nezralé. Právě v marsupiu (druhu peněženky klokanky) se bude vyvíjet rok. Dostanete také kojení a ochranu matek.

- Vlasy klokanů jsou silné a většina druhů má tmavě šedé nebo hnědé vlasy (oblast krému a hrudníku).

- Klokani jsou rychlá zvířata. Dospělá osoba může dosáhnout rychlosti až 50 km / h.

Zajímavosti o klokanech:

- Klokan je zvířecí symbol Austrálie.

- Klokani Macropus rufus, známý jako červené klokani, mohou dosáhnout výšky až 1,40 metrů. Tento druh je největší ze všech vačnatců na světě.

- Červené klokani mohou vyskočit do výšky téměř 2 metrů.

- Mužské klokani často bojují o získání reprodukčních práv se ženou.