Generále

Maurská kočka



Maurská kočka: běžná kočkovitá šelma v Americe

Maurská kočka

Vědecké jméno: Cougar yagouaroundi

Jiná jména: jaguarundi, mlácení podlahy, černá maracajá a černá kočka.

Habitat: Od lesů jižního Texasu (USA) po argentinské území. Nachází se také na brazilském území (s výjimkou jižní RS). Nachází se hlavně v blízkosti břehů řek a jezer. Žijí však také v suchších oblastech lesů a lesů.

Krmení: Buck kočka je masožravá, živí se ptáky a malými savci.

Reprodukce: Gestace trvá mezi 72 a 75 dny. Ve vrhu se narodí 1 až 4 mláďata.

Fyzikální vlastnosti:

- Dospělá kočka Buck měří asi 60 cm na délku.

- Hmotnost tohoto druhu koček je mezi 5,5 a 6,5 ​​libry.

- Srst maurské kočky je krátce hnědá hnědá (s bílými tečkami rozptýlenými po celém těle).

Zajímavosti:

- Má ocas, který může dosáhnout 45 cm.

- Pokud jde o stav ochrany, její současný stav je málo znepokojivý. Naštěstí tedy není kočičí kočka ohrožena.

Vědecká klasifikace:

Kingdom: Animalia

Philo: Chordata

Třída: Mammalia

Objednávka: Carnivora

Rodina: Felidae

Žánr: Puma

Druh: P. yagouaroundi